Dermastamps: Η Μη Παρεμβατική Μέθοδος Ανανέωσης της Επιδερμίδας

Η μέθοδος Dermastamps, γνωστή και ως skin needling, είναι μια μη-χειρουργική μέθοδος για τη θεραπεία του δέρματος από διάφορες ατέλειες ή προβλήματα όπως λεπτές ή βαθιές ρυτίδες, δυσχρωμίες, ουλές που έχουν προκύψει από ακμή και άλλες παθήσεις ή θερμικά εγκαύματα. Επίσης ενδείκνυται για τη θεραπεία από ραγάδες και γενικά τη χαλάρωση του δέρματος.

 

 

Ποια διαδικασία ακολουθείται στην μέθοδο Dermastamps;

Κατά τη διαδικασία μεθόδου Dermastamps, μέσω διαφόρων ειδικών εργαλείων, εισάγεται μια λεπτή βελόνα στην επιδερμίδα. Η βελόνα αυτή μπορεί να είναι φτιαγμένη από διάφορα υλικά όπως γυαλί, σιλικόνη, ή διάφορα πολυμερή και φτάνει μέχρι τα 3 χιλιοστά σε μήκος.

Ο ειδικός που θα εφαρμόσει τη μέθοδο ξεκινάει τη διαδικασία με την εφαρμογή ειδικής κρέμας για τοπική αναισθησία

Κατόπιν, ο ειδικός εφαρμόζει το ειδικό εργαλείο skin needling στην επίμαχη περιοχή που χρήζει θεραπείας. Το εργαλείο είναι σαν Πένα που εφαρμόζεται ειδική κεφαλή μιας χρήσης με αποστειρωμένες βελόνες που θα κινούνται στο δέρμα .

Ο ειδικός με ειδική ταχυτητα και βάθος κινάει την πένα στην περιοχή αρκετές φορές, ανάλογα με τις ανάγκες της .

Απώτερος σκοπός ο τραυματισμός και η αιμάτωση της περιοχής και η διείσδυση εξειδικευμένων μικρομοριακών ορρών ανάλογα με την ανάαγκη των περιστατικάν .

Η όλη διαδικασία μπορεί να διαρκέσει από λίγα λεπτά έως και μία ώρα. Αυτό εξαρτάται από την έκταση και τη σοβαρότητα του προβλήματος που θα αντιμετωπιστεί με την μέθοδο Dermastamps.

Η επανάληψη της διαδικασίας πρέπει να γίνεται μετά από παρέλευση χρονικού διαστήματος το λιγότερο 6 εβδομάδων για να δοθεί η ευκαιρία στην επιδερμίδα να δημιουργήσει νέο κολλαγόνο.

 

Τι φυσικός μηχανισμός ενεργοποιείται με την μέθοδο Dermastamps;

Η εφαρμογή της βελόνας που εισέρχεται στο δέρμα δημιουργεί έναν μικροτραυματισμό. Αυτός ο μικροτραυματισμός ενεργοποιεί και δίνει έναυσμα στον οργανισμό να ξεκινήσει διαδικασίες ίασης στην περιοχή. Αυτό έχει συνέπεια την παραγωγή φυσικού κολλαγόνου και ελαστίνης στην επιδερμίδα. Ταυτόχρονα δημιουργούνται και νέα τριχοειδή αγγεία στην περιοχή που συμβάλλει στην περισσότερη οξυγόνωση και περαιτέρω αναζωογόνηση της επιδερμίδας.

Μέσω της παραγωγής του νέου κολλαγόνου και ελαστίνης θεραπεύονται οι διάφορες ατέλειες και ουλές ή ρυτίδες του δέρματος.

 

Γιατί να επιλέξω την μέθοδο Dermastamps;

Η μέθοδος του skin needling διαθέτει αρκετά ευεργετικά προτερήματα που την καθιστούν ιδανική για πολλούς τύπους δέρματος και για ασθενείς διαφόρων παραμέτρων.

Τα βασικά της προτερήματα είναι τα εξής:

  • Πρόκειται για μη εγχειρητική, αναίμακτη μέθοδο θεραπείας του δέρματος
  • Μειώνει το ρίσκο δημιουργίας ουλών ή μελανών σημείων αναφορών
  • Είναι κατάλληλη για λεπτά ή ευαίσθητα δέρματα
  • Μπορεί να γίνει σε πολύ ευαίσθητες περιοχές όπου η μέθοδος peeling ή laser δεν ενδείκνυται
  • Δεν δημιουργείται διαφοροποίηση ανάμεσα στο δέρμα που έχει λάβει την παρέμβαση και το υπόλοιπο δέρμα (όπως π.χ. γραμμή ‘διαχωρισμού’)
  • Απαιτείται μικρός χρόνος αποθεραπείας/ αποκατάστασης
  • Μπορεί να επαναληφθεί η θεραπεία αρκετές φορές αφού δεν τραυματίζεται η επιφάνεια του δέρματος ούτε αφαιρείται ή καταστρέφεται
  • Με αυτή την μέθοδο ουσιαστικά κατευθύνουμε τον δικό μας οργανισμό να δημιουργήσει το δικό μας φυσικό κολλαγόνο και ελαστίνη για να πετύχουμε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

 

Τι θα πρέπει να προσέξω;

Όπως με κάθε μέθοδο επέμβασης στο δέρμα, πρέπει να έχουμε υπόψη ότι πρέπει να έχουμε μια περίοδο αποθεραπείας και προσοχής για να προστατεύσουμε το δέρμα μας.

Συγκεκριμένα, κατά την περίοδο αποθεραπείας θα πρέπει να προστατευόμαστε σχολαστικά από τον ήλιο για αρκετές εβδομάδες.

Όσον αφορά την περιποίηση του δέρματος, θα πρέπει να ακολουθήσουμε πιστά τις οδηγίες που θα μας δώσει ο ειδικός, όπως π.χ. την εφαρμογή ενός σκευάσματος cleanser ή την αποχή από εφαρμογή καλλυντικών ή μακιγιάζ στην περιοχή για κάποια χρονική περίοδο, που μπορεί να είναι μία ή και περισσότερες ημέρες.

Υπάρχει ένα μικρό ρίσκο παρενεργειών, όπως π.χ. δημιουργία οιδήματος ή λοίμωξη απλού έρπη ή απλής ακμής κατά την ανάρρωση. Κατά συντριπτική πλειοψηφία όμως, η ανάρρωση γίνεται γρήγορα και ομαλά χωρίς την δημιουργία προβλημάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού για δωρεάν διάγνωση καλέστε μας στο Salome’s Beauty Spa στο τηλεφωνο 22371757.


salome

Η ομορφιά και η αισθητική για εμένα είναι μέρος της καθημερινότητας μου. To 1994, με την ολοκλήρωση των ανώτερων σπουδών στην αισθητική και κατακτώντας ανώτερο και παγκόσμια αναγνωρισμένο ελβετικό δίπλωμα CIDESCO, άρχισα να κυνηγώ το όνειρο μου με τη δημιουργία Ινστιτούτου Αισθητικής Σαλώμη. Εκ τότε η γνώση και η εμπειρία στην αισθητική δεν έμεινε εκεί αλλά συνέχισε με την ολοκλήρωση ειδικοτήτων σε Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία. Σήμερα, το Salome's Beauty Spa είναι ένας νέος χώρος υψηλής αισθητικής και χώρος χαλάρωσης που λειτουργεί μέχρι σήμερα με σκοπό την ομορφιά του πρόσωπου και του σώματος και την ηρεμία της ψυχής. Βασικός σκοπός μου η φροντίδα και η σωστή διάγνωση στις θεραπείες για τις ανάγκες των πελατών - Γυναικών και Αντρών. Οι γνώσεις μας εξελίσσονται συνεχώς και έτσι μπορώ άνετα να τις μοιραστώ μάζι σας!